Cum să previi un accident auto. Un filmuleț care te va pune pe gânduri

0
68

Am descoperit recent un filmuleț șocant, dar sper educativ pentru majoritatea dintre noi, cei care suntem șoferi. Este o campanie susținută de către cei de la Transport Agency din Noua Zeelandă, și se referă la accidentele rutiere care se produc datorită vitezei excesive.

Speed-Ad-Mistakes

Chiar dacă ne aflăm în secolul vitezei, acest lucru nu ar trebui să primeze, tot timpul ar trebui să fim atenți atât la ceea ce facem noi în trafic, cât mai ales la ce fac ceilalți șoferi.

Întotdeauna când mă urc la volan – conduc cu o idee preconcepută: atenție la ceilalți pentru că niciodată nu poți să intuiești ce gândesc ei, și ce vor să facă!

Cu cât conduci mai repede, cu atâta vei avea mai puțin timp să reacționezi în fața unui pericol. Oamenii încă nu conștientizează acest lucru, sau cred că nu li se va întâmpla fix lor o nenorocire. În mintea lor ei nu au viteză, ci, ei conduc confortabil, ei controlează situația.

Această campanie de care vă vorbesc încearcă să schimbe modul de gândire al șoferilor asupra vitezei. O persoană poate fi un șofer bun, dar acest lucru nu înseamnă că nu poate face o greșeală la un moment dat. Toți suntem oameni, cu toții greșim. Și în viață greșelile sunt adesea. De obicei învățam din greșelile noastre; dar nu atunci când conducem. Drumul este o excepție. Chiar și cea mai mică greșeală care o facem pe șosea poate să ne coste viața noastră sau a altora.

Dacă urmărești filmulețul de mai jos, tu cum te-ai fi apărat?

„Aveam 100km/h, conduceam regulamentar… ce să fac dacă celălalt șofer nu s-a asigurat?”

Dar nu uita… Ai ucis un copil. El ce vină avea?

Dacă conduceai cu 85, cu 90 și dacă erai mai atent, TU, nu celălalt, altfel era finalul filmulețului, nu crezi?

Atenție la volan. Nu viteza ucide, ci oprirea bruscă!

https://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here