0 Shares 166 Views

Dacă faci poze cu smartphone-ul tău, atunci trebuie să citești asta

admin Ian 09, 2014
0 167

Atenție! Dacă tu faci poze cu smartphone-ul tău, sau copiii tăi fac poze cu smartphone-ul pentru care au plâns, spunând că este cel mai important lucru pe care și-l doresc, și trebuie neapărat să-l aibă, atunci trebuie să urmărești filmulețul de mai jos!

selfie

Ceea ce se poate întâmpla este cu adevărat alarmant. Fă-ți puțin timp și vizionează-l. La sfârșitul lui vei afla cum poți să-ți setezi telefonul pentru a evita un astfel de risc la care te poți expune!

Ar fi bine ca acest articol să ajungă la cât mai multă lume care folosește smartphone-uri, pentru a se putea proteja. Vreau ca fiecare dintre voi să se uite la filmuleț și să-l share-uiasca cu toți prietenii.

Făcând o poză cu smartphone-ul și având activată opțiunea de localizare GPS/ GEO TAGGING, cei care își postează pozele în mediul online – Facebook, Twitter, Photobucket sau altele oferă posibilitatea altor persoane de a afla locația unde a fost făcută poza. Și nu mă refer aici doar la cunoscuți. Chiar și persoanele necunoscute pot avea acces la aceste informații. Pot vedea astfel unde este casa ta, unde este școala la care înveți, unde este parcul în care îți petreci după mesele, care este clubul tău favorit și altele.

Chiar dacă la prima vedere pare ceva inofensiv, ar trebui să te gândești la ce pericole te expui pe tine, sau pe copiii tăi pe care îi fotografiezi. Orice persoană răuvoitoare poate crea o bază de date extrem de utilă pentru potențialii răufăcători care nu vor ezita să se folosească de orice fel de informatii pentru a-și atinge scopul, indiferent că este vorba despre o răpire, un jaf sau orice altceva. Practic, un smartphone este implicit o amenințare invizibilă la intimitatea celui care îl folosește, întrucât tehnologia avansată pe care o folosește este aceeași cu cea pe care o utilizează diversele programe de localizare geografică. La fel cum un GPS montat în mașină ne poate spune exact în ce loc ne aflăm, tot așa un program de localizare geografică instalat pe telefon ne poate spune cu exactitate în ce loc a fost făcută o anumită fotografie. Datele pe care aceste programe le înregistrează atunci când este făcută o fotografie pot fi transformate, tot cu ajutorul tehnologiei avansate, în hărți.

Ce poți să faci însă pentru a te proteja? Un lucru banal și la îndemâna oricui: intră în meniul de configurare al telefonului și dezactivează opțiunile de localizare GPS prin satelit înainte de a face o fotografie pe care ai de gând să o postezi în mediul online.

Nu uita sa dai un SHARE sa vadă si prietenii tai la ce se pot expune!
Protejează-te!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category