The Hovenring – sensul giratoriu suspendat pentru biciclete in Olanda

0
186

Datorita faptului ca zacamintele de petrol sunt epuizate, iar pretul benzinei creste vertiginos, exista o tendinta la nivel mondial de a utiliza cat mai mult traficul pe bicicleta. Numarul persoanelor care aleg aceasta modalitate de transport a inregistrat o crestere semnificativa in ultimii ani, ceea ce a necesitat crearea unei infrastructuri pentru acest tip de transport.

bike-traffic1

Una din cele mai populare tari, care foloseste zi de zi bicicleta este Olanda, considerata de multi o Mecca a ciclismului.

Specialistii olandezi au venit rand pe rand cu idei inovatoare pentru a creea noi piste de biciclete, si de a permite o fluidizare cat mai buna a traficului.

Una dintre cele mai interesante inovatii o reprezinta sensul giratoriu pentru biciclete -Hovenring – al carui nume vine de la structura sa circulara si amplasarea lui in apropierea oraselor Eindhoven, Veldhoven si Meerhoven, deschis publicului amator de ciclism in anul 2012.

Centrul acestui sens giratoriu este dominat de un stalp inalt de 70 de metri, de care sunt ancorate nu mai putin de 24 de cabluri ceea ce da impresia unei farfurii zburatoare daca este privita de la distanta, si mai ales seara atunci cand luminile sunt aprinse.

Faptul cu adevarat spectaculos este acela ca biciclistii au posibilitatea de a traversa o intersectie aglomerata chiar pe deasupra ei, si ceea ce este cel mai important- in conditii de siguranta.

Acum ca te-am convins sa-ti cumperi bicicleta, urmatorul pas este sa te muti in Olanda, pentru ca la noi asa ceva nu vei vedea prea curand!

bike-traffic2

bike-traffic3

bike-traffic4

bike-traffic5

bike-traffic6

bike-traffic7

bike-traffic8

bike-traffic9

bike-traffic10 (1)

bike-traffic10

bike-traffic11

bike-traffic12

Source: mymodernmetcyclingresourcecentre.org

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here